2 la suta

#Olumespecială#Cu2%delatine

13321969_1079147308824914_5358830496615711863_nMai ţii minte campania noastră de anul trecut? Îţi promiteam atunci că pentru efortul tău de a completa un formular prin care să direcţionezi către Fundația Rafael 2% din impozitul pe venit, noi vom planta un pom. Tu ne-ai fost alături, iar noi… Ei bine, noi am plantat nu unul, ci patru pomi, doar pentru tine, în total 2000 de puieţi, pentru toţi prietenii noştri. O adevărată pădure, nu-i așa?

Ai vrea să ştii ce facem cu banii direcţionaţi către noi? Mulţumită ţie şi celorlalţi prieteni care au redirecţionat sume din bugetul de stat, reuşim să asigurăm asistenţa pentru 10 persoane cu dizabilităţi, adică să le oferim terapie ocupaţională, acces la educaţie, consiliere, kinetoterapie, stimulare senzorială, masaj terapeutic, socializare. Astfel, din efortul teribil de a completa sumele necesare pentru asistenţa celor 75 de adulţi şi copii cu dizabilităţi, voi, prietenii noştri, aţi preluat o parte importantă, dovedind prin fapte că sloganul nostru: Împreună putem crea o lume specială devine realizabil.

Pentru aceasta, drag prieten, îţi mulţumim! De asemenea, te invităm să fii un erou al semenilor noştri cu dizabilităţi şi în 2017. Ce ai de făcut? E foarte simplu. Găsești mai jos toate instrucţiunile de completare, astfel încât să îți fie foarte simplu ca şi acest an să faci fapte bune care nu te vor costa nimic.

Câteva mențiuni importante:

1. Aproximativ 1/3 din bugetul Fundației pe un an este subvenționat de Primăria Codlea, restul sumei încercăm să îl completăm prin donații, sponsorizări, vânzare de produse, precum și pin intermediul mecanismului de 2%, ceea ce reprezintă o adevărată provocare pentru noi în fiecare an, așa că apelăm la voi.

2. Fundația Rafael împlinește în luna mai 10 ani de la înființare și în toată această perioadă s-a străduit să contribuie în mod semnificativ la creșterea calității vieții adulților și copiilor cu dizabilități. Noi toți credem că adevărata cheie a succesului este aceea că toți oamenii care ne cunosc se simt părtași la misiunea noastră, ceea ce ne face să fim recunoscători și plini de încredere.

1.Ai avut venituri din salarii în 2016?

A. Descarci formularul 230 de AICI și îl printezi. Completezi cu pixul toate câmpurile libere din secțiunea I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI (inclusiv număr de telefon, adresă de e-mail) cât mai lizibil! După aceasta, tot ce mai trebuie să faceți este să vă semnați în câmpul liber SEMNĂTURĂ CONTRIBUABIL.
B. În cazul în care deja ai completat formularul 230 pentru o altă organizație, ai posibilitatea să completezi o anexă și pentru cauza Fundației Rafael, după ce o descarci de aici.

După ce ai completat formularul poți:

• Să îl depui personal la sediul ANAF de care aparții.
  • Să îl depui personal sau să îl trimiți prin Poștă la sediul Fundației Rafael din Codlea (jud. Brașov), str. Libertății, nr. 22A.
  • Să îl depui la una din companiile noastre partenere, în urna sigilată destinată formularelor cu 2 la sută (ex. Happy Cafe, Magazinul Second-Hand de lângă Axente,Magazinul de Materiale de Construcţii al doamnei Taropa, Magazinul de legume fructe din cartierul Măgurii-  GAVRO şi sala de fitness din Colorom).
  • Să îl trimiți scanat la adresa de e-mai: fundatiarafaelcodlea@gmail.com.
  • Sună-ne la numărul de telefon 0799.727.276 și cu siguranță găsim noi o variantă să intrăm în posesia formularului.
C. Redirecționezi online prin contul tău de pe Spațiul Privat Virtual de pe www.anaf.ro accesând secțiunea COMPLETARE DOCUMENTE FORMULARUL 200 sau 230, iar la secțiunea DESTINAȚIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNĂ LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL completați astfel: bifați Susținerea unei entități non-profit/unități de cult, scrieți la Codul de Identificare Fiscală: 22165271, Contul bancar RO35RNCB0054090112470001 și Denumire Enitate Fiscală: Fundația Rafael.

2. Ai avut venituri din alte surse în 2016 (ex.PFA)?

A.  Descarci formularul 200 privind veniturile realizate completat cu datele Fundației la capitolul III de AICI sau îl poți completa direct cu datele noastre după model.
Dacă ai avut venituri în 2016 din sursele de mai jos, oricum ești obligat să depui formularul 200 la ANAF, indiferent că alegi sau nu să redirecționezi cei 2%:
  •  Activități independente;
  • Cedarea folosinței bunurilor mobile și imobile, realizate în calitate de proprietar, uzufructuar sau alt deținător legal;
  • Activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real;
  • Câștiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare;
  • Câștiguri din operațiuni de vânzare-cumpărare de valuta la termen, pe bază de contract.
După care formularul îl depui, ca de obicei, la ANAF-ul de care aparții
 B. Redirecționezi online prin contul tău de pe Spațiul Privat Virtual de pe www.anaf.ro accesând secțiunea COMPLETARE DOCUMENTE FORMULARUL 200, iar la secțiunea DESTINAȚIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNĂ LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL completați astfel:
  • bifați Susținerea unei entități non-profit/unități de cult,
  • scrieți la Codul de Identificare Fiscală: 22165271,
  • Contul bancar RO35RNCB0054090112470001 și
  •  Denumire Enitate Fiscală: Fundația Rafael.
Pentru alte informații despre cum poți să redirecționezi 2 la sută către Fundația Rafael, te rugăm să ne contactezi la adresa fundatiarafaelcodlea@gmail.com sau la nr. de tel. 0799.727.276.
        FOARTE IMPORTANT! Pentru a putea avea o evidență cu toate formularele care au fost redirecționate către noi te rugăm:
        * pentru formularele 200 să ne trimiți o variantă scanată cu pagina care     conține capitolul III, unde se specifică redirecționarea   către Fundației la adresa de mail: fundatiarafaelcodlea@gmail.com,
        * pentru formularele 230  sau anexe pe care le depui direct  la ANAF, avem aceeași rugăminte să ne trimiți o copie scanată la adresa de mail: fundatiarafaelcodlea@gmail.com.